Instytut Sadkiewicza - Akademia Kulinarna Sadkiewicza to marka, która istnieje od 2009 roku . Została stworzona przez praktyka sztuki kulinarnej...
Do przygotowania tatara potrzebny jest kawałek wołowej polędwicy z rasy Highland. Dr Józef Sadkiewicz zaleca, by mięso skrobać nożem na tzw. tatar...
Do wykonania dania Strogonow możemy wykorzystać zrazówkę, polędwicę lub ligawę. Poniżej przestawiamy Państwu przepis z wykorzystaniem krzyżowej....
Antrykot, rostbef, polędwica - to rodzaje mięsa, które najbardziej nadają się do przyrządzania steków. Mięso należy natrzeć pieprzem i oliwą. Ważną...
Kolejna propozycja to zrazy wołowe według Radziwiłłowskich . Do przygotowania dania wykorzystamy krzyżową górną (zrazówkę). Farsz zostanie wykonany...
Cienko pokrojone płaty mięsa należy rozbić lekko pałką lub tłuczkiem. Tak przygotowane bitki należy krótko przesmażyć na smalcu gęsim lub maśle...
Do przygotowania pieczeni najlepiej nadaje się karkówka . Przed włożeniem do rękawa, należy mięso obwiązać sznurkiem, a następnie doprawić m. in....
Zmielone mięso z łopatki , do tego makaron z warzyw i przyprawy prowansalskie - to główne składniki, które pozwolą na przyrządzenie kolejnej...
Z królewskiej wołowiny rasy Highland, można też przyrządzić burgery . To danie dla poszukiwaczy smaków. Mięsem idealnie nadającym się do...
Z wołowiny można przyrządzić, pachnący naturą, królewski rosół. Przygotowanie bulionu jest proste, aczkolwiek dość czasochłonne, ponieważ cały...
Łopatka , to rodzaj mięsa, który najlepiej nadaje się do przyrządzenia gulaszu. Ta popularna jednogarnkowa potrawa, może mieć także królewski smak,...
Szponder , to rodzaj mięsa, z którego przyrządzimy to danie. Ta popularna potrawa, może mieć także królewski smak, jeśli wykorzystamy do jej...
Goleń w plastrach , to rodzaj mięsa, z którego przyrządzimy to danie. Ta potrawa może mieć także wyśmienity królewski smak, jeśli wykorzystamy do...